Fra tekst til preken: En beskrivelse og drøfting av norske presters prekenforberedende praksis (Nordic Journal of Practical Theology, 2020)
Artikkelen undersøker hvordan menighetsprester i Den norske kirke framstiller egne prekenforberedende prosesser. Fokus er søndagens høymesse. I studien stilles tre spørsmål: Hvordan organiserer prestene den prekenforberedende prosessen? Hva oppgir prestene som sentrale ressurser i det prekenforberedende arbeidet? Hva slags type manus er det de arbeider fram? Prestenes framstillinger drøftes i lys av homiletiske modeller, slik vi finner dem hos Olav Skjevesland (1995)og Halvor Nordhaug (2000). Artikkelen konkluderer med at man innen faget bør arbeide ytterligere med hva det vil si å forstå prekenen som en muntlig handling i tid og rom.