(untitled) (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2013)
I artikkelen ”Fra godt til sant? - Presters omtale av avdøde i moderne minnetaler” påstås det at kri-tikken av presters minneord som lovprisende, er en for ensidig kritikk. Det gis eksempler på atmoderne prester taler sammensatt både om gode og vonde deler av avdødes liv, selv om såre livser-faringer alltid blir omtalt på en varsom måte. Til slutt gis det et utvalg fortolkninger av dennemulige utviklingen ”fra godt til sant”, der fokuset rettes mot inntoget av kvinnelige prester, person-lige sørgesamtalen samt lyse gudsbilder og fraværet av trusselforkynnelse i begravelser.